Gyorsan ismét vezető pozícióba emelték Kásler Miklóst

Megosztás

Az EMMI vezéreként lett országosan ismert az elmúlt években, az oktatásban és a közegészségügyben dolgozók is jól megtanulták a nevét, de a Covid-időszak beköszöntével Müller Cecília mellett Kásler is rendszeresen szerepelt a hírekben.

Kásler Miklós volt emberierőforrás-miniszter nem maradt sokáig fontos tisztség nélkül, ugyanis hétfőn Csák János kulturális és innovációs miniszter a Magyarságkutató Intézet tiszteletbeli elnökévé nevezte ki. Kásler ezentúl Dr. Horváth-Lugossy Gábor főigazgató munkáját segíti az Intézet élén.

Az exminiszternek egyébként már van egy sorozata a Magyarságkutató Intézettel közösen, leírása szerint az európai és a magyar identitásról szól. Az intézetet maga Kásler alapította 2019-ben, hogy a magyarság eredetét és őstörténetét kutassák, és az EMMI irányítása alá tartozott.Történészek körében többen áltudományos szervezetnek tartják a Magyarságkutatót, például a 444.hu cikke szerint: „A Magyarságkutató finanszírozása olyan, mintha a vírustagadókat támogatná az állam”.

Kérjük, hogy támogassa a megye független hírportálját, ezzel biztosítva egy utazó riportert, aki bemutatja a magyar vidék valóságát!

Kapcsolódó cikkek